om oss

''Vi, Frida och Johannes, har tillsammans format vår värld genom våra resor. Att fly från den svenska vintern har blivit vår passion, vi söker efter solens värme och nya platser att besöka i världen.

Vår passion för att utforska har lett oss till såväl avlägsna platser som oväntade utmaningar. Under våra resor har vi stött på allt från kulturella skillnader till praktiska hinder. 

Det var då vi insåg att våra upplevelser och lärdomar kunde vara till nytta för andra. Med detta i åtanke startade vi vår blogg.''

Vilka är vi?

Syftet med bloggen är att dela med oss av våra erfarenheter, äventyr och insikter. 

Vi erbjuder praktiska tips, alltifrån hur man hanterar byråkrati vid inresa till ett nytt land, till att upptäcka de dolda skatterna som varje resmål erbjuder.

Vår blogg är därför inte enbart en dagbok för våra äventyr, utan också som en källa för inspiration och information för andra som älskar att resa.

Vi delar med oss av allt – från glädjefyllda upplevelser till de gånger då resan varit utmanande – för att ge våra läsare en ärlig inblick i vad som väntar ute i världen.

Vi strävar efter att våra historier och råd ska vara till hjälp för andra äventyrssökande själar som är ivriga att utforska världen, precis som vi.

Eller till dig som är ute efter en veckas solsemester och undrar vart du ska bo eller vad du ska hitta på under tiden du reser.


Om johannes

Jag Johannes, 27 år gammal, har många intressen och passioner.

Jag har en karriär som digital marknadsföringsexpert, och har även skapat mitt eget företag vid sidan om. 

Mitt yrkesliv speglar på ett sätt min kärlek till innovation och kreativitet.

Men det som verkligen får mig att sticka ut är min passion för resor (eller kanske snarare min passion för att fly vintermörkret). 

Jag har utforskat stora delar av Asien, vilket inte bara har berikat mitt personliga liv utan även mina professionella perspektiv.

För mig är nog resandet inte bara en hobby, det är en livsstil. Mitt äventyr i Asien har gjort att jag inspireras till att fortsätta mina resor runt världen.

Jag brinner för att lyssna på andra människors idéer och planer, det är kul att höra på vad andra människor har för affärsidéer och tankar kring livet.

Jag har en ganska snälla natur och det kombinerat med  min äventyrliga anda har nog gjort att jag haft lätt för att skaffa mig vänner och bekanta under mina resor.


En av de mest framträdande aspekterna i mitt liv är den kärlek jag har till friheten som det digitala arbetet erbjuder.

Denna frihet gör det möjligt för mig att balansera mitt yrkesliv med mitt personliga intresse för resor.

Efter årsskiftet kommer jag att ta ett större steg i min karriär genom att börja konsultera och satsa ännu mer på mitt eget företag.

Jag känner mig redo för det här steget, och ser det som en möjligheten att utvecklas, både professionellt och personligen.

Utöver resande har jag en förkärlek för träning som är en stor del av mitt liv och något som är viktigt för mitt välmående. 

Under resorna vi gjort har jag kunnat stöttat och varit en bra PT för att få igång Frida med träning igen. 


om frida

Jag Frida, 27 år, är en sprallig figur med en tydlig riktning i livet. För närvarande studerar jag till beteendevetare via distansutbildning på Mittuniversitetet i Sundsvall, och är en termin från att ta min examen.

Trots den intensiva studietakten har jag lyckats balansera mina akademiska åtaganden med min passion för att resa och utforska världen.

Jag har redan upplevt stora delar av Europa, vilket har berikat min förståelse för olika kulturer och perspektiv.

Utöver mina studier och resor, finner jag stor glädje i att ägna mig åt målning och konst.

Min kreativa ådra ger mig utlopp för mina inre tankar och känslor, och är en viktig del för mitt välmående.

Jag målar otaligt med teckningar varje år och vill gärna dela dem med andra.

Därför kommer vi inom kort lägga upp en shop där ni kan stödja min fortsatta konst genom att köpa en poster eller varför inte ett fint kort.

 Jag värderar högt friheten att kunna resa så mycket som jag gör samtidigt som jag fullföljer mina heltidsstudier.

Frihet har inte bara möjliggjort otaliga äventyr, utan har också gett mig en unik förmåga att hantera och balansera olika aspekter av mitt liv.

Med examen i sikte ser jag med skräckblandad förtjusning fram emot nästa kapitel i mitt liv. 

Jag är tacksam för de möjligheter jag haft att resa och studera samtidigt, men är nu redo att ta steget in i arbetslivet. 

Jag ser fram emot alla de resor vi kommer göra tillsammans och allt som redan är planerat och bokat. 

Jag har även hittat min kärlek till träning och hälsa igen efter år av kämpande med ED, vilket jag uppskattar otroligt mycket.

Med Johannes som PT har det varit svårt att misslyckas. Vi går nu till gymmet tillsammans varje dag och jag behöver inte längre svansa efter honom.


det gör vi när vi inte reser

Vad gör vi när vi inte reser? 

Vi är från Stockholm i Sverige och när vi är hemma under sommarmånaderna spenderar vi mycket tid med våra vänner och familj. Något som vi båda värderar väldigt mycket. 


Vi träffar inte våra nära och kära så mycket så vi tar vara på den tiden vi har när vi är hemma. 

Jag (Frida), försöker se till så att jag spenderar tid med mina syskonbarn så mycket jag kan.

Även om vi pratar mycket på telefon har jag efter 2020 lockdown i Tyskland (där jag bodde då) märkt hur mycket det fysiska mötet betyder. 

Utöver det spenderar jag tid ute på landet och i skogen, jag har en förkärlek för svenska skogar och älskar att slukas upp av dem, in i den där lite dova, härliga tystnaden. 


Jag (Johannes), har tidigare somrar spenderat mer tid på plats på kontoret med mina kollegor.

Det är en omställning varje gång med det är också väldigt trevligt. Något som jag inte heller kommer göra mer när jag börjar som konsult. 

Jag tar mycket tid med mina föräldrar ute på deras landsställe, dit Frida också följer med ibland,

Vi spenderar tid vid bryggan, cyklar runt på landsvägarna och smyger in i skogarna. 


Vi försöker tillsammans hitta på saker som bidrar till livet, cykla genom Stockholm stad och ta promenader runt skansen, gå ut och klubba tillsammans med vänner, men också träffa släkter. 

Sign up to get [amazing benefit]!