• Home
  • >
  • Blog
  • >
  • Rethymnos Stränder: Där Havet Möter Stadslivet

Rethymnos Stränder: Där Havet Möter Stadslivet

''Rethymnos stränder är en kontrasternas värld, där den långa huvudstranden bjuder på en blandning av livliga mötesplatser och fridfulla, avskilda hörn. Trots stadens lilla storlek är stranden på 13 kilometer en storartad destination för både avkoppling och underhållning vid Kretas glittrande kust.''

Skriven ac Frida Silvereke 

kapitel


Det finns endast två stränder i Rethymno, dessa är Koumbes och huvudstranden Rethymno Beach.

Huvudstranden sträcker sig över hela 13 kilometer, vilket erbjuder gott om utrymme för både enskilda äventyrare och de som föredrar stadens liv och rörelse. 

Längs denna imponerande kustlinje kan du upptäcka avskilda platser där havets vågor är de enda ljuden du hör, eller välja ett livligare badområde där energin från strandpromenadens myller är påtaglig.

Oavsett om du söker lugn och ro eller vill dyka in i folkmassan, så ger Rethymnos stränder dig friheten att välja just den strandupplevelse som passar dig bäst.

Vill du slippa planera nästa äventyr? Då kan du Hitta din Guide för en välplanerad dag utan att behöva tänka på logistiken. 


Koumbes strand

Koumbes, en idyllisk kustremsa belägen blott 2 km från Rethymnons centrum, erbjuder besökare en magnifik vy över den ikoniska Fortezza-fästningen.

Denna strand har genomgått en ansiktslyftning tack vare kommunens initiativ, vilket resulterat i en attraktiv mix av sand och småstenar som välkomnar solbadare. 

Stranden är välutrustad med livräddare och parasoller, vilket säkerställer en trygg och avkopplande atmosfär för soltörstande gäster. Men vi gillar lugna platser och spenderade dagen på strandens ena kant.

Du kan också dra nytta av praktiska faciliteter som duschar och omklädningsrum, vilket gör det enkelt att spendera hela dagen på stranden.

För den som önskar förfriskningar eller en måltid finns ett brett urval av matställen inom enkel räckvidd, och de som vill förlänga sin vistelse kan enkelt hitta boende i närheten.

Koumbes är en plats där naturlig skönhet möter bekvämlighet, och erbjuder en strandupplevelse som passar både avkoppling och äventyr.

Är du sugen på äventyr?  Hitta din hyrbil för att utforska Kreta


Rethymno beach 

Rethymnons strand, en förlängning av den historiska venetianska hamnen, bjuder på kilometer av kustlinje där gyllene sand möter det klarblå havet.

På den första delen av stranden kan besökare njuta av den finkorniga sanden, som här och där är strödd med småsten, och det grunda vattnet som blir livligt under blåsiga dagar.

Med välorganiserade sektioner utrustade med solsängar, parasoller och nödvändiga faciliteter som duschar och toaletter, är stranden en fröjd för familjer och solbadare.

För de äventyrslystna erbjuds vattensporter som skärmsegling och jetski, medan strandnära caféer och restauranger ser till att ingen behöver lämna stranden hungrig. 

Rethymnons strand är en perfekt blandning av avkoppling och nöje, där varje besökare hittar sitt eget sätt att njuta av dagen.

Letar du efter en restaurang eller goda drinkar? Läs om Rethymnos mat & dryck för våra tips.


bra att tänka på 

  • Glöm inte solkräm med hög SPF, solhatt och solglasögon för att skydda dig mot solens strålar.
  • Ha med dig badskor för att skydda fötterna mot eventuella glasskärvor som kan spolas upp kring Koumbes strand
  • Lämna inte skräp på stranden och använd papperskorgar.
  • Ta med snorkel, Greklands vatten är perfekt för att utforska marina livet och Rethymno är inget undantag.