• Home
  • >
  • Blog
  • >
  • Seitan Limania: En Oas för Naturälskare & Äventyrare

Seitan Limania: En Oas för Naturälskare & Äventyrare

‘’Seitan Limania Beach är inte bara en strand; det är snarare en naturskön symfoni där elementen harmoniserar för att skapa en unik och förförisk upplevelse. Denna kustpärla erbjuder en närmast magisk kombination av turkosblått vatten och kritvita klippor’’

Skriven ac Frida Silvereke 

Kapitel


Seitan Limania Beach är en naturskön helgedom där elementen av vatten och jord förenas i en dramatisk, nästan teatralisk, harmoni.

Det turkosblåa vattnet och klipporna bildar en imponerande bakgrund som inbjuder till både solbad och simning.

Denna avskilda plats är en sällsynt fristad från vardagens brus, en plats där du kan återkoppla till naturen och ditt inre jag.

Om du är i sällskap, blir det en intim arena för att stärka banden med dem du håller kära.

Att tillbringa en dag på Seitan Limania Beach är inte bara en utflykt; det är en djupgående erfarenhet.

Det är som att stiga in i en annan dimension där naturen regerar och du blir en ödmjuk, men djupt uppskattad, gäst.

Det är en erfarenhet som kan kännas som ett livsäventyr, komprimerat till en enstaka dag.

Därför bör du komma förberedd, redo att utforska, meditera och framför allt, uppleva det sublima i fulla drag.

Seitan Limania viken

transport till stranden

Buss som åker i solnedgången

Busshållplats: Se på Google Maps

Kostnad: 10- 12 €

Restid: 0 h 39 min

Med Buss

Under högsäsongen går bussar till Seitan Limania endast en gång i veckan. Utanför denna period kan du ta en buss till flygplatsen och därifrån en taxi till destinationen. Det är en praktisk men begränsad transportlösning som kräver planering.

Busshållplats: Bokad Upphämtning

Kostnad: 300 €

Restid: 1 h 0 min

Med Båt-Tour

För den som söker en exklusiv och personlig upplevelse finns möjligheten att boka en privat båttur till stranden. Detta alternativ erbjuder en unik och lyxig resa, där du har full kontroll över ditt schema och kan njuta av stranden på dina egna villkor.

Hyrbil vid vattnet med berg

Kostnad: Hyra bil 30 € 

Restid: 0 h 24 min

Med Hyrbil

Att hyra en bil för att nå stranden är en utmärkt lösning för de som värdesätter flexibilitet och bekvämlighet. Detta transportalternativ ger dig friheten att anpassa din dag efter eget önskemål och att utforska området i din egen takt. 

Mest Pris-& tidsvärt

Kollektivtrafik det mest pris- och tidsvärda alternativet för att ta sig till Seitan Limania.

Minst Pris-& tidsvärt

Båt-tour är mest kostsamt och det tar lång tid att komma fram till Seitan Limania.


faciliteter & bekvämligheter

Restaurang

Det är viktigt att notera att det inte finns några restauranger i direkt anslutning till stranden. Detta innebär att besökare bör förbereda sig genom att ta med egen mat och dryck. Det är en aspekt att beakta i din planering för att säkerställa en angenäm och bekymmersfri dag vid havet.

Strand Bar

Även om det inte finns någon strandbar direkt vid stranden, erbjuder närliggande Chania en välkomnande atmosfär för den som önskar ett svalkande glas efter en dag i solen. Det är en trevlig avslutning på en stranddag och en utmärkt möjlighet att uppleva den lokala kulturen.

citroner och paprika i korg

Butik

Det är viktigt att vara medveten om att det inte finns några butiker i omedelbar närhet till stranden. Detta kräver en viss förberedelse, så se till att ta med alla nödvändigheter som vatten och solskyddsfaktor.

strand dusch vid havet

Toalett & Dusch

Observera att det inte finns några toalett- eller duschfaciliteter tillgängliga vid stranden. Det kan vara klokt att förbereda sig därefter för en mer komfortabel vistelse vid havet. ta med en rulle toapapper och en extra skräppåse. 


bästa boende nära Seitan Limania

Till Stranden: 700 m

Till Seitan Limania: 22 km

Restaurang: 50 m

Chania International Airport: 10 Km

Veneri Boutique Suites

Här får du njuta av en upplevelse som överträffar det vanliga, med en rad exklusiva aktiviteter och en gourmetfrukost som erbjuder något för varje smak.

En harmonisk sammansättning av modern teknologi och raffinerad estetik.

Välkommen till en värld där lyx och kultur möts i en harmonisk symbios, allt designat för att överträffa dina högsta förväntningar.

Till Stranden: 100 m

Till Seitan Limania: 23 km

Restaurang: 30 m

Chania International Airport: 11 Km

Chania Flair Deluxe Boutique Hotel

Här får du njuta av en upplevelse som överträffar det vanliga, med en rad exklusiva aktiviteter och en gourmetfrukost som erbjuder något för varje smak.

Vår lägenhet är en harmonisk sammansättning av modern teknologi och raffinerad estetik.

Välkommen till en värld där lyx och kultur möts i en harmonisk symbios, allt designat för att överträffa dina högsta förväntningar.

Till Stranden: 700 m

Till Seitan Limania: 22 km

Restaurang: 40 m

Chania International Airport: 10 Km

Casa Delfino Hotel & Spa

Här erbjuds en upplevelse av tidlös elegans och sofistikerad komfort, förstärkt av en innergård och takterrass med panoramautsikt över den venetianska hamnen.

Spa med ångbastu i marmor och en extra stor bubbelpool finns här. En värld där historisk charm och modern lyx är närvarande. 

Till Seitan Limania: 2.9 km

Restaurang: 2.3 km

Chania International Airport: 1.9 Km

Villa of Light Heart

Villa of Light Heart i närheten av Chania är en symbol för sofistikerad elegans och diskret lyx.

Här erbjuds en oförglömlig upplevelse av komfort och skönhet, förstärkt av en förtrollande havsutsikt och en atmosfär av tidlös charm.

Välkommen till en värld där varje detalj är utformad för att överträffa dina förväntningar.

För dig som reser med budget

hostel 

I Chania finner du ett rikt utbud av hostels som kombinerar prisvärdhet med social dynamik.

Perfekt för den budgetmedvetne resenären som värdesätter upplevelser och sociala kontakter.

Här får du en kostnadseffektiv bas och en plattform för att utforska staden med likasinnade, vilket berikar din resa på ett meningsfullt sätt.


Aktiviteter & natur 

Snorkling under vattnet

Snorkling

Seitan Limania är en utmärkt plats för snorkling. Det kristallklara vattnet och den rika marina biodiversiteten gör det till en idealisk plats för att utforska livet under ytan. Det är en fascinerande aktivitet som förhöjer din strandupplevelse.

två paddelbrädor på vattnet

Aktiviteter

För äventyrslystna besökare erbjuder stranden en unik vattenaktivitet: klippdykning. Detta ger en adrenalinfylld upplevelse och en spännande dimension till din dag vid havet. det är en enkel men ändå spännande aktivitet.

getter

Det är viktigt att vara extra försiktig med mat och skräp vid stranden, eftersom området ofta besöks av getter. Var försiktig med dina tillhörigheter både för din skull, men även för getternas skull.

Elafonisi rosa sand

Bevarande av Miljön

För att bevara den naturliga skönheten och skydda den lokala faunan är det bra att vara ansvarsfull. Genom att minimera skräp och störa djurlivet så lite som möjligt bidrar du till en hållbar och respektfull samexistens med naturen. 


bästa tiden att besöka seitan limania

Seitan Limania är en av de där pärlorna som fortfarande inte är översvämmad av turister, även om det blir lite mer liv och rörelse under högsäsongen när en veckobuss gör sin runda.

Men överlag är det en oas av lugn, och vi har några tankar om när det är som bäst att besöka denna undangömda skatt:

Om du är ute efter en kombination av varmt väder och svalkande vatten, är maj och en bit in i juni en utmärkt tidpunkt. Vädret är behagligt, och vattnet är precis lagom för att ta ett uppfriskande dopp.

Det är en period som låter dig njuta av stranden utan att känna dig överhettad.

September och en bit in i oktober är en annan period som vi varmt kan rekommendera. Det är en tid då de flesta turister har dragit sig hemåt, och du får stranden nästan helt för dig själv.

Vädret håller fortfarande en hög standard, så du kan njuta av solen utan att känna dig instängd av folkmassor.

Däremot skulle vi råda dig att undvika juli och augusti om du kan.

Stranden ligger i en vik som blir oerhört varm när solen står på. Det kan bli nästan outhärdligt, särskilt om du inte är van vid extrem värme.

vädertemperatur

På Kreta observeras de högsta temperaturerna vanligtvis mellan juni och augusti, men det är inte ovanligt att det varma klimatet fortsätter in i oktober.

I vissa fall kan man även uppleva förhöjda temperaturer ända fram till november.

Det bör dock noteras att temperaturen generellt sett börjar sjunka i november och förblir relativt låg fram till mars.

Det är i maj som klimatet återigen blir varmt och behagligt, vilket markerar en övergång till en mer gynnsam period för strandäventyr.

vattentemperatur

Vattentemperaturen på Kreta når sin höjdpunkt under perioden juni till september, vilket gör dessa månader särskilt inbjudande för vattenaktiviteter.

Efter denna period inleds en gradvis nedgång i vattentemperaturen som varar genom vintermånaderna.

Det är mellan januari och april som vattnet är som kallast, vilket kan göra det mindre attraktivt för simning och andra vattenbaserade aktiviteter.