• Home
  • >
  • Blog
  • >
  • Shopping i Heraklion: En Guide

Shopping i Heraklion: En Guide

''Shopping i Heraklion är en sammansmältning av tradition och modernitet, där pittoreska marknader med färska råvaror koexisterar med trendiga butiker och omfattande köpcentrum. Det är en upplevelse som inte bara erbjuder en bredd av varor utan också ger en fascinerande inblick i den lokala kulturen och livsstilen.''

Skriven ac Frida Silvereke 

Kapitel


Shopping i Heraklion är en drömdestination för shoppingentusiaster.

Här kan du utforska allt från moderna köpcentrum med internationella varumärken till traditionella marknader där lokal kultur och hantverk frodas.

De stora turistgatorna är kantade av butiker som erbjuder en mängd olika produkter, från designerkläder till unika souvenirer.

Om du är ute efter en mer autentisk upplevelse, missa inte de lokala marknaderna där du kan hitta allt från färska råvaror till handgjorda textilier.

Oavsett din shoppingstil, erbjuder Heraklion en mångsidig och spännande shoppingupplevelse.


souvenirbutiker

Finns: Under Högsäsong | Priser: Ok | Betalmetod: Cash/Kort

 Souvenirbutikerna i Heraklion lockar med deras skiftande utbud av varor.

Förutom unika handgjorda skålar, snäckor och keramik, kan du också förvänta dig att stöta på en rad andra attraktiva objekt.

Sköna strandhanddukar i livfulla färger och mönster, samt traditionella grekiska kryddor som oregano och saffran, fyller butikshyllorna och inbjuder till en multisensorisk upplevelse.

Du kan också hitta lokalt producerade olivoljor, söta bakverk som baklava, och exklusiva textilier som representerar regionens rika hantverkstradition.

De mindre butikerna och gallerierna erbjuder ofta konstnärliga skapelser från lokala konstnärer, vilket ger en chans att ta hem en bit av Kretas kultur. 


Brand Shopping 

Finns: Året Om | Priser: Normala  | Betalmetod: Cash/Kort

Heraklion erbjuder brand- shopping för dig som har en mer specifik shoppingagenda, eller som känner att det är dags för en snabb och effektiv klädjakt inför kvällens festligheter. 

Med sina rymliga butiker och ett sortiment som håller jämna steg med de senaste trenderna, blir det en enkel uppgift att hitta den perfekta outfiten.

Men shopping i Heraklion är inte bara för de målinriktade; det är även en fröjd för fönstershoppare och dagdrömmare.

Längs Dikaiosynis gata väntar en mängd olika butiker, från små oberoende företag till större kedjor, som alla bidrar till den dynamiska atmosfären är en perfekt plats för en avslappnad promenad.

Om det är inomhusshopping som lockar, kan man bege sig till Plateia Kallergon, där ett stort köpcentrum erbjuder en omväxlande mix av både internationella och lokala varumärken. 


Frukt-& GRÖNSAKSmarknad

Finns: Året Om | Priser: Normala/Ok | Betalmetod: Cash 

Heraklion erbjuder en fantastisk frukt- och grönsaksmarknader, som inte bara erbjuder en kalejdoskop av färger och dofter, men också en autentisk insikt i den lokala kulturen. 

Här kan du hitta traditionella produkter som saftiga apelsiner och fräsch sallat, men också en rad exotiska frukter som lyfter fram regionens mångsidiga jordbrukslandskap. 

Förutom frukt och grönsaker, breder dessa marknader ut sig för att inkludera andra färskvaror som lokalt odlade örter, färska oliver och till och med nyplockade blommor.

Dessa marknader blir en plats för att handla, men också för att förstå och uppskatta de rika smaker och texturer som definierar Heraklions matkultur.


kött-& FISKMARKNAD

Finns: Året Om | Priser: Normala/Ok | Betalmetod: Cash 

I Heraklions  kött- och fiskmarknader, finner du inte bara en generös variation av färskt, lokalt fångad fisk och skaldjur, utan också en rad köttprodukter från välrenommerade leverantörer.

Dessa marknader är den perfekta platsen för att finna allt från saftiga biffar och välsmakande lamm till delikata bläckfiskar och nyfångad braxen.

Många av försäljarna är specialister inom sina respektive områden och kan ge värdefulla råd om hur man bäst tillagar sina nyligen förvärvade skatter.

Detta gör marknaderna till en utbildande upplevelse, där man inte bara kommer hem med en påse full av ingredienser, utan också med ny kunskap och inspiration.

Diskussioner om färskhet, ursprung och tillagningstips är vanliga, vilket bidrar till en stärkt känsla av gemenskap och delad passion för god mat. 


Supermarket 

Finns: Året Om | Priser: Normala/Ok | Betalmetod: Cash/Kort

I Heraklion finner man en generös mängd supermarkets, både inom stadens hjärta och i dess utkanter.

Dessa etableringar erbjuder en bred palett av produkter, vilket gör dem till praktiska och tillgängliga platser för att utföra de flesta av sina dagliga inköp. 

Det är inte ovanligt att hitta en särskild hylla dedikerad till vegetariska och veganska alternativ. Från vegetariska färdigrätter till plantbaserade mejeriprodukter. 

När det gäller specifika ingredienser som tofu, kan det ibland vara en utmaning att hitta dem i vanliga supermarkets och väldigt få har dem.


bra att tänka på 

  • Säsong och tidpunkt: Vissa marknader eller butiker har särskilda öppettider och erbjudanden beroende på säsong.
  • Lokala produkter: Ha en öppen inställning till att utforska lokalproducerade varor som grekiska kryddor, keramik eller handgjorda skålar.
  • Betalningsmetoder: Medan många butiker accepterar kortbetalningar, kan mindre marknadsstånd föredra kontanter.
  • Prissättning och förhandling: Var beredd på att eventuellt förhandla priset på marknaderna, men kom ihåg att detta inte alltid är kutym i större butiker.